14.05.2013

Årets utstiller på Siradagane - Kulturkommunen Utsira


Jeg har gleden av å invitere til skulpturutstilling på Siradagane! Siradagene er en festival som arrangeres hvert år på Utsira. Det er et stort kulturprogram for helgen fredag 24., lørdag 25. og søndag 26. mai i år. Festivalprogrammet er fylt med mange konserter, underholdning, foredrag, kunsthåndverk og kunst. I tillegg til dette er Utsira en severdighet i seg selv.  Jeg var heldig og bli valgt som årets kunstner og stiller ut i galleriet på Dalanaustet. Denne utstillingen består hovedsakelig av bronseskulpturer.

Utstillingen varer t.o.m. søndag 23.juni.
For spørsmål om utstillingen og åpningstider ta gjerne kontakt! tlf: 93 43 80 50.


Les mer om festivalprogrammet her: 

Her er litt praktisk informasjon om Utsira:

Utsira - en Kulturperle
Denne utsøkte øya, som forøvrig er Norges minste kommune, har flott natur og er elsket av ornitologer for sitt rike fugleliv (Det har blitt registrert 324 forskjellige fuglearter, hvorav 25 utgjør førstegangsfunn for Norge.).

Utsira ble i år tildelt prisen for Årets Kulturkommune 2013. De er også en av fire kommuner som er nominert til Norges Kulturkommune i år. (dette avgjøres 5. juni)

Jeg kan selv legge til en kommentar jeg fikk da jeg hentet 2 av skulpturene som er med på utstillingen. (Disse er en del av en utsmykking/fast utstilling i Olje og energidepartementet). Personen som arbeider i  OED fortalte at Utsira var avgjørende for havgrensene langs vestkysten, som igjen var avgjørende for at vi i dag er en olje-nasjon. Mao. kan vi takke Utsira for at vi har det behagelig i Norge i dag.

Skulpturutstillingen åpner fredag 24. mai kl. 18.00 og varer t.o.m. søndag 23. juni.Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...