05.10.2011

iPad som Tegneverktøy

Ja, jeg har også gått til anskaffelse av en iPad, og er absolutt fornøyd med den på diverse bruksområder. Etter endel søking etter den rette appen for tegning endte jeg med å kjøpe "Brushes"-appen.
Her er resultatet av den første iPad tegningen min. I videoen nedenfor kan du se prosessen.
(Trykk på YOUTUBE merket for å se filmen større)Det var litt underlig å tegne med fingrene, og det føltes svært famlende å finne frem i dette ukjente tegneprogrammet. Det er også vanskelig å være presis. Selv om man kan zoome inn, så er ikke fingerens presisjon like bra som en blyantspiss. Tross min nybegynner-klussing, ser jeg stort potensiale i denne måten å tegne på når man blir kjendt med det.

Her er et par andre bilder jeg har laget i et annet maleprogram som jeg kjøpte til iPaden ("Artrage3"):
I dette bildet har jeg arbidet litt med tekstur i penselstrøk.
I dette bildet har jeg prøvd ut laseringstekknikk.
Om dette blir en måte jeg kommer til å produsere originalkunst på i fremtiden, vet jeg ikke, men det er i hvert fall et fint skisse redskap. Digitalgrafikk i opplag, begynner idag å bli akseptert som fullverdig originalkunst. Kanskje man burde følge apple tradisjonen med iPad kunst og kalle det "iKunst" eller "iGrafikk" :-).

1 kommentar:

Unknown sa...

Jeg fikk akkurat den triste nyheten om at Steve Jobs døde i dag :-( . Uten ham hadde vi ikke hatt Mac, iPhone, eller iPad.

Så i respekt og takk til Steve Jobs, vil jeg dedisere dette innlegget til ham. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...